İL MÜFTÜSÜ'NDEN CEVAP GELDİ

İL MÜFTÜSÜ

70 dakika fazla oruç tutuyoruz iddialarına İl Müftüsünden cevap geldi. İmsak vakti hesaplamalarına son noktayı koyan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Diyanet İşleri Başkanlığının imsak hesaplaması doğrudur

. Halkımız hiçbir tereddüt yaşamadan ibadetlerini gönül huzuru içerisinde yapmaya devam edebilirler” diye konuştu. 

                Son günlerde yazılı ve görsel medya da yer alan haberlerde bazı çevrelerin imsak vakti hesaplamalarında hata olduğu ve 70 dk. fazladan oruç tutuyoruz iddialarına cevap veren İl Müftüsü Ali MARAŞLIGİL vatandaşlara müsterih olun hesaplamalar doğrudur çağrısında bulundu. Maraşlıgil mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada hesaplamalarda hiçbir hatanın olmadığını ve Halkın hiçbir tereddüt yaşamadan ibadetlerini gönül huzuru içerisinde yapmaya devam edebileceklerini duyurdu.

Maraşlıgil, Ben bu tartışmaları etik bulmuyorum. Her makamın ayrı bir sözü olur. Diyanet İşleri Başkanlığı bu mesele üzerinde yıllardan beri hassas bir şekilde çalışıyor. Herhangi bir eksiklik aksaklık yok. Bilindiği üzere İmsak bir çizgidir. O çizgiyi insanların her ortamda görme imkanları yoktur. Bu çizgiyi çıplak gözle şehir merkezinde tespit etmek mümkün değildir. Bu nu tespit etmek bizim branşımız değildir. Ancak bu iş Astronomi ile ilgilenenlerin işidir. Bugüne kadar yapılan incelemelerde Başkanlığımız ortaya koyduğu uygulamalarda tereddüde mahal verecek en ufak bir şey yok. Yani hiç kimse kendi dinini ayaklar altına almaz. Her meselenin konuşulacağı platformlar farklıdır ve orada konuşulması gerekir. 75 milyon insanın beynine şüphe sokmak etik bir şey değildir. Eğer burada bir kurum yıpratılmak isteniyorsa, o kurum yırlanırken, o kurumun temsil ettiği kutsallarda yıpratılıyor. Dolayısıyla kimin neyi yaptığına konuşmalarının hangi sonuca götürdüğüne dikkat etmesi lazım. Bu konuda tereddüde mahal verecek hiçbir durum yok. Bu konu tamamıyla başkanlığımızın kontrolü altında. Değerli vatandaşlarımız kalplerinde hiçbir şüphe ve tereddüt hasıl etmeden, başkanlığımızın gösterdiği zamanlarda namazlarını kılsınlar. İmsak vaktinde oruçlarına niyet etsinler. Sabah namazlarını da o vakitte kılabilirler. Akşam namazında da tereddüde mahal yoktur. Bizlerde bu minvalde namazlarımızı kılıp orucumuzu tutuyoruz” şeklinde konuştu.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti